Bevallen in ons geboortenest

ONZE VISIE

Een unieke geboorte-ervaring in een warme, huiselijke omgeving

Ben je op zoek naar een intieme geboorte-ervaring in een huiselijke sfeer, maar is thuisbevallen geen optie? Dan is ons Geboortenest de perfecte oplossing. Ons Geboortenest is speciaal ingericht om jouw geboorte-ervaring zo comfortabel en intiem mogelijk te maken. De studio omvat een grote ruimte met keuken, zetelbed en voldoende ruimte om vrij te bewegen, alsook een badkamer uitgerust met een bevalbad.

Vanaf het moment dat de arbeid begint, staan wij voor je klaar. Ons geboorteteam, bestaande uit twee ervaren vroedvrouwen, biedt ondersteuning op alle niveaus: mentaal, fysiek en emotioneel. We observeren, luisteren en begeleiden je door dit mooie proces. We gaan tot het uiterste om deze unieke gebeurtenis zoveel mogelijk volgens jouw eigen wensen te laten verlopen.

ONZE UITGANGSPUNTEN

Een natuurlijk proces met ondersteuning op maat

Bevallen is de meest empowerende gebeurtenis van je leven. Dirigent zijn van je eigen bevalling en beslissingen nemen, brengt je in verbinding met jezelf en je kindje. We respecteren en vertrouwen de natuur tijdens de bevalling en zien dat dit leidt tot een veilig geboorteproces waarbij complicaties zelden voorkomen.

Jullie komen tijdig naar het Geboortenest tijdens de arbeid. Wij komen als geboorteteam, steeds twee vroedvrouwen, naar het Geboortenest en ondersteunen mentaal, fysiek en emotioneel dit mooie proces. We observeren je weeënpatroon, luisteren harttonen, begeleiden je in houdingen die je intuïtief aanneemt en zorgen voor een veilige omgeving voor moeder en kind. 

Als jullie kindje geboren is, begeleiden we de voeding en volgen we de geboortewensen in de mate van het mogelijke. We laten, indien alles goed gaat, de navelstreng  ‘uitkloppen’ en respecteren het gouden uur huid-op-huidcontact na de geboorte.

Na de bevalling vertrekken jullie als kersvers gezin terug naar huis om daar de rest van de kraamperiode door te brengen. Het vertrek is steeds in samenspraak met je vroedvrouw om de veiligheid te bewaren.

ONZE FILOSOFIE

Less is more…

Bij de Vertrouwde Vroedvrouw geloven we sterk in het principe van ‘less is more’. Dit houdt in dat we de focus leggen op wat werkelijk belangrijk is: het welzijn en de ervaringen van het kind en de ouders. Elke handeling die we uitvoeren, gebeurt in nauw overleg en met volledige toestemming van jullie als ouders.

We hechten veel waarde aan jullie autonomie en wensen en streven ernaar deze te allen tijde te respecteren en te ondersteunen. Ons doel is om een veilige, respectvolle en empathische omgeving te creëren waarin jullie je gehoord en gerespecteerd voelen tijdens dit wonderlijke proces van nieuw leven.