Kinderwensbegeleiding

Bij Vertrouwde Vroedvrouw begrijpen we dat de reis naar het ouderschap begint met een diepgewortelde wens. Of je nu een koppel bent of alleenstaand, onze kinderwensconsulten zijn ontworpen om je te ondersteunen, te informeren en te begeleiden op deze belangrijke reis.

ONZE VISIE

De reis naar ouderschap: diepgaand en respectvol

Elke kinderwens is uniek. Wij luisteren naar jouw verhaal, jouw dromen en jouw zorgen. Onze benadering is holistisch: we kijken niet alleen naar de medische aspecten van vruchtbaarheid, maar ook naar de emotionele, mentale en relationele aspecten die een rol spelen in uw reis naar het ouderschap.

Bij Vertrouwde Vroedvrouw zijn we toegewijd aan het begeleiden en ondersteunen van iedereen met een kinderwens. Jouw droom om ouder te worden verdient de beste zorg. Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kinderwensconsult? Neem dan contact met ons op. Samen zorgen we voor een liefdevolle en ondersteunde start van jouw reis naar het ouderschap.

ONZE UITGANGSPUNTEN

De diverse aspecten van een kinderwens consult

  • Intakegesprek: Een eerste kennismaking waarin we jouw situatie, geschiedenis en wensen bespreken.
  • Vruchtbaarheidsbewustzijn: Uitgebreide informatie over vruchtbaarheid en de factoren die deze kunnen beïnvloeden.
  • Leefstijladvies: Praktische tips en adviezen die de vruchtbaarheid kunnen bevorderen.
  • Emotionele ondersteuning: Het omgaan met de emotionele impact van (on)vruchtbaarheid kan uitdagend zijn. Wij bieden een luisterend oor en steun.
  • Informatie over behandelingsopties: Indien nodig, bieden we informatie over de beschikbare medische behandelingen en wat deze inhouden.
Boek vandaag nog een gesprek met een van onze vroedvrouwen!

LAAT JE BEGELEIDEN

Wat te verwachten?

Een kinderwensconsult heeft als doel koppels of alleenstaanden meer inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden rond (on)vruchtbaarheid. Tijdens de consultatie bieden we informatie, ondersteuning en begeleiding. We proberen samen met jullie antwoorden te vinden op veel voorkomende vragen:

  • Wat is gezond zwanger worden voor jullie? 
  • Ken je je eigen lichaam en wat heeft hiervan invloed op jouw vruchtbaarheid?
  • Wanneer spreekt men van onvruchtbaarheid?
  • Hoe ziet een eventueel fertiliteitstraject er uit en hoe gaan we hiermee om?
  • Wat als zwanger worden niet lukt?

 Koppels of alleenstaanden weten waar ze aan toe zijn. Door de informatie samen te overlopen, zien we dat geruststelling de bovenhand neemt op stress. Ouders krijgen een bredere kijk, een gevoel van meer controle te hebben, ze weten wat ze wanneer moeten vragen en krijgen meer inzicht in de protocols rond zwangerschap en fertiliteit.