Thuisbevalling

ONZE VISIE

Een intieme geboorte-ervaring in het comfort van je eigen (t)huis

Bij de Vertrouwde Vroedvrouw begrijpen we de unieke schoonheid en kracht van een thuisbevalling. Het is meer dan alleen bevallen; het is een diepe verbinding met jezelf, je kind en het geboorteproces in de vertrouwde omgeving van je eigen huis.

Een thuisbevalling bij ons betekent dat jij de regie in handen neemt. We ondersteunen de natuurlijke processen en bevorderen een veilige en serene omgeving. Dit alles vermindert de kans op complicaties en versterkt jouw rol in deze bijzondere gebeurtenis.

ONZE UITGANGSPUNTEN

Jouw eigen wensen respecteren en ondersteunen

Bevallen is de meest empowerende gebeurtenis van je leven. Dirigent zijn van je eigen bevalling en beslissingen nemen, brengt je in verbinding met jezelf en je kindje. We respecteren en vertrouwen de natuur tijdens de bevalling en zien dat dit leidt tot een veilig geboorteproces waarbij complicaties zelden voorkomen.

Wij komen als geboorteteam, steeds twee vroedvrouwen, bij jullie thuis en ondersteunen mentaal, fysiek en emotioneel dit mooie proces. We observeren je weeënpatroon, luisteren harttonen, begeleiden je in houdingen die je intuïtief aanneemt en zorgen voor een veilige omgeving voor moeder en kind. 

Als jullie kindje geboren is, begeleiden we de voeding en volgen we de geboortewensen in de mate van het mogelijke. We laten, indien alles goed gaat, de navelstreng  ‘uitkloppen’ en respecteren het gouden uur huid-op-huidcontact na de geboorte. 

We hanteren het ‘less is more’ principe en plaatsen kind en ouder centraal in het bevallingsverhaal. Alle handelingen worden besproken en met wederzijdse toestemming uitgevoerd.Boek vandaag nog een gesprek met een van onze vroedvrouwen!

LAAT JE BEGELEIDEN

Wie kiest voor een thuisbevalling?

Ouders die vertrouwen hebben in zichzelf en hun lichaam, die houden van autonomie en niet wensen te discussiëren over handelingen die al dan niet noodzakelijk zijn. 

We ontmoeten ook ouders in de praktijk na een eerdere negatieve ervaring. Ze kiezen tijdens deze zwangerschap voor een bewust traject en een geboorteproces dat ze in eigen handen nemen. 

Praktisch:

  • Tarieven worden tijdens het intakegesprek uitgelegd.
  • Het kraampakket met basisbenodigdheden om te bevallen krijgen jullie van ons.
  • Alles om de bevalling veilig te laten verlopen, brengen we mee tijdens de bevalling (incl. Baarkruk, rebozo, niet-medicamenteuze pijnstilling,…)
  • Een bevalbad is bij ons te huur.