Ons team

Onze vroedvrouwen met jarenlange ervaring vormen de ruggengraat van onze praktijk, waarbij elke professional zich inzet voor het leveren van uitmuntende zorg en ondersteuning aan de gezinnen die wij dienen.

0478 29 71 54

leen@vertrouwdevroedvrouw.be

Stevoortweg 155, 3540 Herk-de-Stad

Vroedvrouw, Integrale Geboorte Coach, Verbindende Communicatie

Vroedvrouw

Leen Heusdens

Ik heb een grote interesse in mensen, en vooral in de eerste 1000 dagen van de mens. Enthousiasme, me ergens voor smijten en blijvend leren,…typeren me.

In 1999 behaalde ik mijn diploma als vroedvrouw, na een aantal jaren in het ziekenhuis te werken werd mijn oudste zoon thuis geboren. In 2002 maakte ik de volledige overstap naar de holistische vroedvrouw. Ik werkte in het GeboorteInformatieCentrum, mijn drie oudste kinderen werden in hun goede zorg geboren. In 2006 maakte ik de overstap naar de VrouwenMantel in Limburg waar in 2010 mijn dochter thuis geboren werd. 2011 was het jaar dat Levenskracht geboren werd, ik ging op eigen benen staan met de steun van Lies.

Geboeid door alles wat natuurlijk is tijdens een zwangerschap, geboorte en ouderschap ging ik me na 15 jaar verder verdiepen in de grijze wolk boven deze periode. Ik hou ervan om preventief te ondersteunen, het lichaam haar werk te laten doen, omdat hierin een enorme kracht en empowering verscholen ligt. EN ik ondersteun ouders, vrouwen, partners die overspoeld worden in deze intense levensfase. 

Integral Aquatic Therapie, Bevallingsverwerkingsspecialist en Verbindende Communicatie vormen het fundament van Integrale Geboorte Coaching. Mensen in deze levensfase brengen naar Innerlijke Groei, is misschien wel mijn grootste passie.Vroedvrouw

Lies Melis

Ik was zelf nog zeer jong wanneer ik ervan overtuigd was dat ik later vroedvrouw zou worden.
Het gaf me toen al een heel voldaan gevoel wanneer ik mezelf voorstelde dat ik mee zou kunnen zorgen voor een mooie start van een nieuw leven, een nieuw gezin.

En zo gedroomd, zo gedaan: In 2007 werd ik als vroedvrouw geboren.
Mijn vroedvrouwenhart bracht mij tot bij de eerstelijns geboortezorg. Ik werd vroedvrouw ‘aan huis’.
Een vroedvrouw met beide voeten op de grond, én met de nodige aandacht voor alle aspecten van het leven.

Mijn passie en expertise gaan uit naar het natuurlijk begeleiden van een zwangerschap, geboorte, kraambed en ouderschap. Ik vind het een voorrecht om vrouwen en koppels tijdens deze levensfase te mogen ondersteunen. Een nieuw leven mogen zien groeien en geboren weten worden geeft me telkens weer vleugels.

Tijdens de zwangerschap, het kraambed en het verdere mama-zijn kan ik je ondersteunen met massage.
Ook hier vind ik het een voorrecht om moeders op een fijne, makkelijke en snelle manier te begeleiden naar een (nog) betere verbinding met hun lichaam.

0474 90 84 37

lies@vertrouwdevroedvrouw.be

Goorkenshof 38, 2260 Westerlo

Vroedvrouw, Bevallingsscript, Zwangerschapsmassage, Kraammassage en Mamamassage

0471 20 32 19

charlotte@vertrouwdevroedvrouw.be

Zoutbrugstraat 10/2, 3540 Herk-de-Stad

Kinderwensconsulente, European Master of Science in Midwifery

Vroedvrouw

Charlotte Gijsens

De afgelopenjaren werkte ik als zelfstandig vroedvrouw bij Geboren in Gent. Graag help ik jullie mee op weg naar het vertrouwen in jezelf, je relatie, het geven van nieuw leven en alles wat daarbij komt kijken.

De opleiding tot kinderwensconsulente behaalde ik met de visie om betere ondersteuning te kunnen bieden bij koppels en alleenstaande met een kinderwens. Hierbij spitste ik me verder toe op de zorg binnen een fertiliteitstraject, rouwverwerking en zwangerschapsverlies.

Als mens ben ik erg geprikkeld door andere visies en ontwikkelingen in de verloskunde. In 2019 start ik met een Europese master in the science of midwifery.

Vroedvrouw

Hannah Heyerick

Na mijn afstuderen in 2018 begon ik als zelfstandig vroedvrouw in Gent, mijn geboortestad. Na een kleine twee jaar voelde ik het avontuur roepen en kon ik met Artsen zonder Grenzen in de Centraal Afrikaanse Republiek de andere kant van de geboortezorg ontdekken. Het avonturenzaadje was gepland en ik vertrok kort na het Afrika-avontuur naar India om daar in een geboortehuis opnieuw getuige te zijn van de culturele verschillen in de geboortezorg.

Na deze avonturen voelde ik dat ik klaar was om terug in eigen land aan de slag te gaan en vond ik Vertrouwde Vroedvrouw, een praktijk met waarden die juist voelden voor mijn vroedvrouwenhart. Met rust en verbinding zal ik gezinnen begeleiden in hun wonderbaarlijke reis naar het ouderschap.0486 67 30 33

hannah@vertrouwdevroedvrouw.be

Schoonaerde 56/2, 3290 Diest

Vroedvrouw