Kraamtijdbegeleiding

ONZE VISIE

Liefdevolle ondersteuning tijdens de eerste weken met jullie nieuwe baby

De kraamtijd is een bijzondere periode vol verandering, nieuwe ontdekkingen en groei als gezin. Bij de Vertrouwde Vroedvrouw begrijpen we de waarde en het belang van deze tijd en bieden we liefdevolle ondersteuning aan.

Jullie Vertrouwde Vroedvrouw komt in deze periode regelmatig langs. Tijdens deze bezoeken bieden we ruimte voor al jullie vragen en zorgen. We bespreken de ontwikkelingen en wat jullie de komende dagen kunnen verwachten. Dit geeft een grote vorm van (h)erkenning, rust en vertrouwen.

ONZE UITGANGSPUNTEN

Consistente zorg met een sterke focus op het hele gezin.

In onze begeleiding vertrekken we vanuit de baby: wat heeft hij/zij vandaag nodig? Ze weten wat ze willen, hun instinct staat op scherp, en we gaan mee op zoek naar hoe ze dit communiceren. 

Hoewel jullie kindje centraal staan, gaan we natuurlijk luisteren naar jullie, de ouders. Ouders kennen hun kindje als geen ander en geven vaak zelf, onbewust, het antwoord op mogelijke problemen. 

Elk kraamconsult duurt gemiddeld 1 uur. We proberen ervoor te zorgen dat jullie maximaal twee vroedvrouwen hebben in deze periode. Deze samenwerking resulteert in een goed mentaal evenwicht, een (borst)voeding die vlot verloopt en een nuchter, realistisch beeld van wat het kraambed hoort te zijn. Het zien van dezelfde zorgverleners die op dezelfde manier te werk gaan, geeft rust.

Boek vandaag nog een gesprek met een van onze vroedvrouwen!

LAAT JE BEGELEIDEN

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

Elke dag komen wij langs van dag 0 tot en met dag 5 bij een thuisgeboorte. Als de bevalling in het ziekenhuis was, komen we vanaf thuiskomst langs. Op dag 7, 9 en 14 komen we nog tot bij jullie thuis en daarna ontvangen we jullie in de praktijk rond 3 en 6 weken.

Telefonisch zijn wij steeds 7/7, 24u/24u bereikbaar.