Integrale coaching

ONZE VISIE

Een reis naar zelfinzicht en verbondenheid

De geboorte van een kind kan diepe emoties en vragen oproepen. Bij de Vertrouwde Vroedvrouw bieden we integrale coaching om je te ondersteunen in deze transitie. Of je nu worstelt met het vinden van je ‘roze wolk’, het verwerken van je bevallingservaring, of de zoektocht naar je nieuwe ik – wij zijn er voor jou.

Onze integrale coaching benadert jouw ervaringen met empathie en diepgang. We stellen essentiële vragen zoals ‘Wat heb je meegemaakt?’, ‘Waar loop je tegenaan?’ en ‘Wat heb je nu nodig?’ Deze vragen helpen ons de kern van je ervaringen te begrijpen en ondersteuning op maat te bieden.

Trauma is niet wat er met je gebeurd is, maar wat er nog steeds met je gebeurt terwijl je een gevoel ervaart.

BESSEL VAN DER KOLK

ONZE UITGANGSPUNTEN

Luisteren naar lichaam en geest in een veilige ruimte voor groei

Wij geloven dat trauma niet alleen gaat over wat er gebeurd is, maar ook over wat er nu nog steeds met je gebeurt. Door aandacht te geven aan lichaamswerk, gesprekken en het luisteren naar je lichaam, herstel je de verbinding met jezelf en met degenen die je liefhebt.

In onze sessies, die gemiddeld een uur duren, creëren we een veilige omgeving om te ontdekken, voelen en ervaren waar het moeilijk gaat. Dit proces van luisteren, afstemmen en verkennen biedt de kans om spanning los te laten en innerlijke rust te vinden.

Boek vandaag nog een gesprek met een van onze vroedvrouwen!

LAAT JE BEGELEIDEN

Waarom coaching?

Mensen zijn mensen, zij zijn niet ziek, zij hebben ergens last van. Zij hebben iets meegemaakt. De psyche van de mens is zo complex, zo vernuftig. Praten over de dingen doen we graag. Gedurende sessie van 1 uur gaan we kijken, voelen en ervaren waar het moeilijk gaat. Waar het schoentje knelt. Welk beeld, welke verwachting niet overeenkomt met de realiteit. Luisteren is het belangrijkste ingrediënt. Afstemmen, een veilige ruimte creëren. 

Leen, onze specialist in trauma, perinatale counseling en verbindende communicatie, werkt samen met collega’s en supervisors om een veilige, ondersteunende ervaring te garanderen. Ze luistert zonder oordeel en biedt een plek waar ouders hun verhaal kwijt kunnen, zich gezien en begrepen voelen.

  • Ouders kunnen hun verhaal kwijt.
  • Er wordt geluisterd zonder oordeel, zonder agenda, eindelijk worden ze gezien, voelen ze zich niet meer alleen.
  • Er komt weer beweging in wat er vast zat, er komt duidelijkheid.
  • Er komen vaak mooie herinneringen naar boven die eerder uit het zicht waren.
  • Hoop komt terug in het zicht, ‘ik ben een goede moeder’, ‘ik heb alles gedaan wat ik moest doen’, ‘ik leef nog’,…
  • Verbinding terug voelen met zichzelf, mildheid en empathie,…

Integrale coaching is een essentieel onderdeel van onze aanpak bij de Vertrouwde Vroedvrouw. Wij geloven dat blije ouders blije kinderen krijgen. Als het psychisch goed gaat, heeft dat ook een positief effect op het fysieke welzijn. Dit aspect van zorg is verweven in al onze begeleiding.